Yemek Sofralarının Yıldızı! Kolayca Hazırlanabilen, Eşsiz Lezzette Tarif

Etsiz, ama bir o kadar doyurucu ve lezzetli bir ana yemek ya da başlangıç mı istiyorsunuz? Mercimek köftesi, besleyici yapısıyla damak tadınıza hitap eden harika bir seçenek sunuyor.

Yemek Sofralarının Yıldızı! Kolayca Hazırlanabilen, Eşsiz Lezzette Tarif

Anadolu'nun geleneksel mutfak kültüründeki tatlar, aslında derin anlamlar taşır. Bu lezzetler bazen bir ailenin bir araya gelişini, bazen de en basit malzemelerle zengin sofralar kurmanın inceliklerini gözler önüne serer. İşte bu hikayelerden bir tanesi, adını bereketi ve doyuruculuğuyla duyuran Mercimek Köftesi'dir. Özellikle özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen bu lezzet, etsiz olmasına karşın doyuruculuğu ve protein zenginliğiyle sofralara sağlık katmaktadır. Limon ve marul eşliğinde bu lezzet dolu tarifi hep birlikte hazırlamaya ne dersiniz?

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

1 adet büyük boy kuru soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Tuz ve karabiber

İsteğe bağlı olarak taze soğan

mercimek-koftesi.jpg

HAZIRLANIŞI:

Mercimek Pişirme: Öncelikle kırmızı mercimekleri iyice durulayın. Ardından tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ilave ederek haşlamaya bırakın. Mercimekler suyu tamamen çekip güzelce yumuşayınca ocağı kapatın.

Bulgur ile Bütünleştirme: Sıcak mercimeklerin üzerine ince bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurların şişmesi için 15-20 dakika bekleyin.

Soğan ve Salçayı Kavurma: Farklı bir tavada zeytinyağınızı ısıtın. Yemeklik doğranmış kuru soğanları, pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırarak salçalara güzel bir aroma verin.

Bütün Malzemeleri Birleştirme: Şişen bulgurlu mercimek karışımının üzerine kavrulmuş soğan, doğranmış maydanoz, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri elinizle yoğurarak iyice harmanlayın.

Şekil Verme: Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin.

Servis: Mercimek köftelerinizi servis tabağına dizin. Yanında taze marul yaprakları ve limon dilimleri ile sunum yapın.

Afiyet olsun!