Evde Basit Malzemelerle Yapabileceğiniz Nefis General Tso Tavuk Tarifi!
Çin mutfağının tatlı, ekşi ve acı unsurlarını bir araya getiren bu lezzet, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Genel Tso Tavuk tarifini deneyin, tadına doyamayacaksınız!

Amerikan mutfağında popüler olan General Tso Tavuk, çıtır çıtır tavuk parçalarının tatlı, ekşi ve hafif baharatlı sosla bir araya gelmesiyle oluşur. Bu lezzet, Çinli general Zuo Zongtang ile ilişkilendirilerek adlandırılmıştır ve hem kolay hazırlanışı hem de zengin aromasıyla dikkat çekmektedir.
GEREKEN MALZEMELER
Tavuk için:
- 500 gram tavuk göğsü veya but (küçük parçalara doğranmış)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz ve karabiber
Sos için:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı artırılabilir)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası + 2 yemek kaşığı su (sosu koyulaştırmak için)
Servis için:
- Taze doğranmış yeşil soğan
- Kavrulmuş susam
TAVUK PARÇALARININ HAZIRLANMASI
Tavukları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kabın içinde yumurta, tuz ve karabiber ile karıştırın. Ardından, mısır nişastası ve unu ekleyip tavuk parçalarını bu karışım ile kaplayın. Bu işlem, tavukların dış kısmının daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
TAVUKLARI KIZARTMA İŞLEMİ
Derin bir tavada veya wokta sıvı yağı ısıtın. Tavukları tek sıra halinde tavaya ekleyin ve altın rengine dönüşene kadar kızartın. Fazla yağını almak için kızarmış tavukları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
SOSUN HAZIRLANMASI
Küçük bir kapta soya sosu, pirinç sirkesi, şeker, ketçap, susam yağı, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş zencefil ve kırmızı biberi bir arada karıştırın. Farklı bir kapta mısır nişastası ile suyu karıştırarak bu sos karışımına ekleyin. Sosu kısık ateşte ısıtarak kıvam almasını sağlamak için birkaç dakika pişirin.
TAVUK VE SOSUN BULUŞMASI
SERVİS ÖNERİLERİ
Yemek servisi sırasında üstüne taze doğranmış yeşil soğan ve kavrulmuş susam serpiştirerek şıklık katın. Yanında buharda pişirilmiş beyaz pirinç ya da kızarmış pilav ile bütünleştirerek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.